8

Hyvää suomalaisen musiikin päivää 8.12.2019!

Varovan kunniapuheenjohtajan Leevi K. Laitisen mietteitä Sibeliuksen päivänä

”Sibeliuksen sävellys vuodelta 1911. Opus No 26. Sisältää hymniosan ”Finlandia”. Sibelius kommentoi lausumalla: ”Sitä ei ole tarkoitettu laulettavaksi. Sehän on tehty orkesteria varten. Mutta jos maailma halua laulaa niin ei sille mitään mahda”. Mieskuoro Laulu-Miehet tilasi vuonna 1940 sanoituksen runoilija V.A. Koskenniemeltä.

Sibelius taipui sovittamaan Finlandia-hymnin mieskuorolle 1937.

Afrikkalainen Biafra irtautui Nigeriasta 1976. Lyhyen itsenäisyytensä ajan he käyttivät Finlandiaa kansallislaulunaan.

Kuoroharrastukseni alkoi 1950. Sinä aikana olen saanut laulaa Finlandian lukuisia kertoja niin Suomessa kuin ulkomailla. Finlandia on musiikkiteos, joka tuntuu selkäytimissä. ”Ja ette taipunut sä sorron alle, on aamus alkanut Suomenmaa”.

Varova Oy:stä mainitakseni, voin vaan todeta, että olen vuodesta 1952 alkaen tutustunut, sekä ollut tekemisissä useiden kymmenien saman alan yritysten kanssa. Toiset vuosikymmeniä vanhoja useita satoja henkilöitä työllistäneitä. Myös muutaman henkilön, muutamaksi vuodeksi työllistäneitä. Mutta monta niistä ei enää ole. Heillä ei ole ollut sellaista yhteistyöhön pystyvää ja firmansa puolesta taistelevaa, huippuosaamista tavoittelevaa henkilökuntaa kuin Varovalla, jonka toimintaa ja menestystä seuraan mielenkiinnolla ja kiitollisena elämäni loppuun asti.

Toivotan kaikille menestystä ja hyvää joulua!

Leevi K. Laitinen
Varova Oy:n kunniapuheenjohtaja