11.12.2017

Kaksi kuukautta kiinalaiseen uuteen vuoteen

Varmista kiireelliset tilaukset ajoissa

Vuonna 2018 kiinalaista uutta vuotta vietetään helmikuun puolessa välissä, jolloin kukon vuosi vaihtuu koiran vuodeksi. Torstai 15.2.2018 on uuden vuoden aatto, josta alkaa noin viikon kestävä lomakausi. Aikaa tähän on vielä reilut kaksi kuukautta, mutta tilauksien ja logistiikan osalta on hyvä alkaa valmistautua jo nyt.

Tuontilähetysten osalta kannattaa pitää huolta tavarantoimittajien kanssa, että kiireelliset lähetykset valmistuvat ennen Kiinan lomakautta, ja että kuljetustila varataan ajoissa. Vientikuljetusten osalta on samoin syytä varmistua, että suunnitellut toimitusaikataulut eivät osu Kiinan lomakauden ajalle.

Meritse kuljetukset Kiinasta Suomeen kestävät keskimäärin 5-7 viikkoa, rautateitse 3-4 viikkoa. Lentorahtilähetykset saadaan muutamassa päivässä. Merikuljetus on edullisin, lentorahti hinnaltaan korkein, ja junarahti sijoittuu sekä aikataulultaan että kustannuksiltaan niiden väliin.

Tiedotamme sivuillamme myöhemmin tarkemmin maakohtaisista lomapäivistä Kiinassa, Hong Kongissa ja muissa Aasian maissa, joissa kiinalaista uutta vuotta vietetään.