17.08.2020

Kasvomaskien rahdit ja huolinta

Kasvomaskien kauppa jatkuu vilkkaana viranomaisten annettua uusia käyttösuosituksia niiden käyttöön Suomessa. Myös kansainvälisillä vientimarkkinoilla on paljon kysyntää erilaisille maskeille, hengityssuojaimille ja varusteille.

Määräyksiä maahantuonnille

Maskien maahantuonnissa on hyvä etukäteen tutustua tarkoin viranomaisten ohjeisiin siitä, mitä maahantuonti maskin käyttötarkoituksen mukaan edellyttää.

Ammattikäyttöön tarkoitetut hengityssuojaimet ja varusteet ovat Sosiaali- ja terveysministeriön vastuulla. Ei-kaupalliseen käyttöön tarkoitetut suojamaskit voivat annettujen kriteerien täyttyessä saada tullivapauden.

Henkilökohtaiseen käyttöön myytäviä kasvomaskeja valvoo Tukes, ja niitä koskevat yleiset Tukes:in määräykset, mutta niille ei ole määrätty yhtä tarkkoja kriteerejä kuin terveydenhuollossa käytettävien. Näistä maskeista ei myöskään saa tullietuutta.

Varova auttaa löytämään ratkaisun rahdille

Huomattava osa hengityssuojaimista ja kertakäyttöisisistä kasvomaskeista tulee Kiinasta. Suojatuotteita kulkee tällä hetkellä ensisijaisesti lento– ja rautatiekuljetuksena, koska näissä vaihtoehdoissa on kuljetusaika selvästi merikuljetusta lyhyempi. Lentorahtina toimitukset järjestyvät parhaimmillaan noin viikossa, junarahdilla noin kuukaudessa.

Varova on kuljettanut ja tullannut viime kuukausien aikana asiakkaiden toimeksiannosta tuhansittain maskeja ja hengityssuojaimia. Voimme järjestää rahdit kaiken kokoisille toimituksille muutaman kymmenen kilon paketeista useampaan meri- tai rautatiekonttiin, tai vaikka kokonaiseen charter-konekuljetukseen asti. Kiinan päässä on myös mahdollista varastoida tuotteita, ja valita tilanteen mukaan soveltuvin toimitustapa lento- juna- tai merirahdilla.

Myyntiosastomme auttaa mielellään löytämään sopivimman ratkaisun maskien ja hengityssuojaimien ulkomaanrahtiin ja huolintaan

Ota yhteyttä:
myynti@varova.fi
09 773 96 300
Pyydä tarjous