22.12.2016

Kiinalainen uusi vuosi 2017

Kiinalainen uusi vuosi ajoittuu vuonna 2017 tammikuun ja helmikuun vaihteeseen. Apinan vuosi vaihtuu kukon vuodeksi lauantaina 28.1.2017.

Merikuljetukset ruuhkautuvat kiinalaista uutta vuotta edeltävinä viikkoina, koska tavarantoimittajat pyrkivät ajoittamaan tavaroiden valmistumisen ja laivauksen ennen juhlapyhiä, jolloin tehtaat ja satamat ovat suljettuina.

Alkuvuoden kontti- ja laivatilan saatavuutta heikentää valtamerivarustamoiden maailmanlaajuinen markkinatilanne, jossa merkittäviä toimijoita ja kalustoa on vähemmän kuin aiemmin.

Kiinan sisämaan kuljetuksissa uuden vuoden lomakausi näkyy rautateiden ja maanteiden ruuhkautumisena, minkä vuoksi tavaraerien noudoissa ja toimituksissa saattaa esiintyä viivästymisiä ennen kiinalaista uutta vuotta ja myös sen jälkeen.

Kiinan ja Hong Kongin lisäksi kiinalainen uusi vuosi vaikuttaa toimitusaikatauihin myös muutamissa muissa Aasian maissa, kuten Taiwanissa, Vietnamissa, Etelä-Koreassa

Suosittelemme asiakkaitamme olemaan yhteydessä tavarantoimittajiin ja Varovan meriliikenteeseen kiireellisten lähetysten osalta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Lentorahdilla lähetyksiä on mahdollista saada kulkemaan vielä lähempänä kiinalaista uutta vuotta. Varovan lentorahtitoimistot palvelevat Helsingissä ja Tampereella.