28.12.2018

Kiinalaisen uuden vuoden 2019 aikataulut

Vuoden 2019 alkaessa on kiinalaiseen uuteen vuoteen vielä reilu kuukausi aikaa. Kiinalaisen kalenterin mukaan vuosi vaihtuu tiistaina 5.2.2019, jolloin alkaa sian vuosi.

Kiinan uuden vuoden aikana tulli, varastot, terminaalit ja satamat ovat suljettuina eikä lähetyksiä oteta vastaan tai toimiteta eteenpäin. Monet tavarantoimittajat ja tehtaat sulkevat ovensa jo ennen varsinaisia lomapäiviä, koska suuri määrä ihmisiä matkustaa kotiseuduilleen viettämään kiinalaisen uuden vuoden aattoa perheensä kanssa. Miljoonat matkustajat ruuhkauttavat teitä, rautateitä ja lentokenttiä.

Edustajamme Ensign Freightin toimistot ovat suljettuina seuraavasti:

Kiina 4.-10.2.2019
Hong Kong 5.-7.2.2019

Myös muutamissa muissa Itä- ja Kaakkois-Aasian maissa kuten Vietnamissa, Malesiassa ja Etelä-Koreassa kiinalainen uusi vuosi on lomakautta, ja vaikuttaa toimitusaikatauihin.

Kuljetusaikataulut Kiinan tuontikuljetuksissa

Merikuljetuksissa kiinalaista uutta vuotta edeltävät viikot ovat korkeasesonkia. Konttilaivat ovat täysiä, ja ruuhkan takia myöhästymiset aikatauluista ovat mahdollisia. Ennen kiinalaista uutta vuotta viimeiset lähdöt ovat tammi-helmikuun vaihteessa, ja saapuminen Suomeen maaliskuun puolessa välissä. Kiinan lomien jälkeiset lähdöt ovat perillä Suomessa aikaisintaan maalis-huhtikuun vaihteessa.

Rautatiekuljetuksissa on tammikuun aikataulussa kaksi lähtöä Hefeistä Suomeen, 17.1.2019 ja 31.1.2019. Kuljetusaika on noin kolme viikkoa. Kiinalaisen uuden vuoden jälkeen ensimmäinen aikataulun mukainen lähtö on 21.2.2019, ja saapuminen perille ennen maaliskuun puolta väliä.

Lentorahti on nopein vaihtoehto kiireellisille lähetyksille. Tavarantoimittajien kannattaa olla yhteydessä edustajaamme Ensign Freightiin hyvissä ajoin juhlapyhiä edeltävällä viikolla, ja he vahvistavat saatavissa olevat aikatauluvaihtoehdot lentorahdille.

Suosittelemme ottamaan yhteyttä Varovaan mahdollisimman pian, niin ehdimme vielä selvittää parhaimmat ja kustannustehokkaimmat kuljetusvaihtoehdot lähetyksille ennen kiinalaista uutta vuotta ja sen jälkeen.

Toivotamme kaikille hyvää uutta vuotta 2019!