12.05.2020

Koronaepidemian vaikutukset rahteihin – tilanne 12.5.2020

Kansainvälisiin kuljetuksiin ei ole viime päivinä tullut suuria muutoksia. Koronaepidemian vuoksi asetettuja rajoituksia ollaan vähitellen purkamassa eri maissa, ja tuotantolaitoksia avataan jälleen sekä Euroopassa että muualla maailmassa.

Euroopan maantiekuljetukset

Euroopan alueella rahtikuljetuksia voidaan tällä hetkellä järjestää lähes kaikkialle yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Aikataulut eivät ole vielä palanneet normaaleiksi, mutta tärkeimmiltä liikennealueiltamme kulkee säännöllinen linjaliikenne sekä tuonnissa että viennissä.

Kotimaan noudot ja toimitukset

Kotimaan noudot ja toimitukset, satamat ja terminaalit toimivat tällä hetkellä ilman huomattavia eroja normaalioloihin.

Rahtikirjojen osalta riittää vallitsevissa poikkeusoloissa sähköinen kuittaus, mutta mahdolliset varaumat tai poikkeamat tulee ilmoittaa viipymättä Varovan liikenteen tai huolinnan yhteyshenkilöille.

Mannertenväliset meri- ja rautatiekuljetukset

Kontti- ja kappaletavarakuljetukset ovat toiminnassa suurimmasta osasta kansainvälisen valtameriliikenteen reiteillä.

Kiinan ja Suomen välisille rautatiekuljetuksille on kevään ja kesän aikana tarjolla useita reitti- ja lähtöpäivävaihtoehtoja.

Lentorahti

Osa lentoyhtiöistä on antanut ilmoituksia siitä, että kansainvälisiä yhteyksiä ollaan avaamassa vähitellen uudestaan. Vaikka tarjonta on yhä minimissä, kiireisimmille toimituksille on mahdollista löytää lentorahtiratkaisu myös tällä hetkellä.

Varovan yhteyshenkilöt tavoitettavissa

Autamme teitä löytämään sopivimmat kuljetusvaihtoehdot poikkeusolojen yhä aiheuttamat rajoitukset ja turvatoimet huomioon ottaen.