31.03.2020

Koronaepidemian vaikutukset rahteihin – tilanne 31.3.2020

Viime päivinä ei koronaviruspandemian vaikutuksissa kansainvälisiin rahtikuljetuksiin ole tullut suuria muutoksia. Katso tiedote 26.3.2020

Tilanteet vaihtelevat kuitenkin edelleen nopeasti eri puolilla maailmaa, eikä aiemmin ilmoitettuja kuljetusaikoja voida taata.

Tilanne Euroopan kuljetusten osalta

Etelä-Euroopassa Italia, Espanja ja Ranska ovat rajoittaneet entisestään henkilöasiakkaille suunnattuja palveluita, mikä vaikuttaa rahdin noutoihin ja toimituksiin erityisesti vähittäiskaupassa toimivien yritysten osalta.

Lisäksi muutamassa muussa Euroopan maassa, kuten esimerkiksi Itävallassa ja Portugalissa on tiettyjä alueita asetettu karanteeniin, eikä lähetyksiä voida noutaa tai toimittaa. Rajatarkastukset eri puolilla Eurooppaa aiheuttavat rekkajonoja, ja laivavuorojen vähenemisen vuoksi esiintyy aikataulumuutoksia.

Teemme kaiken voitavamme, että niin vienti- kuin tuontikuljetuksetkin kulkevat mahdollisimman sujuvasti asetettujen turvatoimien ja rajoitusten puitteissa. Varovan toimistohenkilökunta jatkaa etätyössä, ja on tavoitettavissa tavallisten aukioloaikojemme mukaan. Soita, lähetä sähköpostia tai ole yhteydessä chatissa – asiakaspalvelumme toimii normaalisti poikkeustilanteesta huolimatta.