06.05.2020

Koronaepidemian vaikutukset rahteihin – tilanne 6.5.2020

Koronavirusepidemian tasaantuessa Euroopassa koronavirusrajoitusten purku on vaiheittain alkamassa Suomen lisäksi myös monessa muussa maassa.

Turkin liikenteessä esiintynyt kuljettajapula alkaa vähitellen helpottaa, koska kuljetushenkilöstölle määrätyt tiukimmat karanteenirajoitukset ovat poistuneet. Asiakirjaliikenteen nopeuttamiseksi poikkeusoloissa on maassa myös siirrytty sähköisiin tavaratodistuksiin. Rahdin kulku alkaa vähitellen palata normaaliin.

Rajoitusten purku on ajankohtaista myös Etelä-Euroopassa. Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa ovat teollisuudelle ja liiketoiminalle määrätyt sulkutoimenpiteet asteittain vähenemässä.

Liikenne Pohjoismaista, Saksasta ja muualta Keski-Euroopasta on sujunut poikkeustilanteesta huolimatta ilman huomattavia viiveitä.

Teollisuustuotannon ja tilauskantojen odotetaan elpyvän vähitellen koko Euroopassa. Voimme tällä hetkellä tarjota säännölliset maantiekuljetukset lähes kaikilla liikennealueilla.

Kansainväliset merikuljetukset ovat toiminnassa kaikilta mantereilta, kuten myös Kiinan ja Suomen väliset rautatiekuljetukset. Lentorahdissa esiintyy edelleen ruuhkautumista kapasiteetin ollessa hyvin alhainen normaalioloihin verrattuna.

Varovan yhteyshenkilöt auttavat teitä löytämään sopivimmat kuljetusvaihtoehdot poikkeusolojen yhä aiheuttamat rajoitukset ja turvatoimet huomioon ottaen.