14.02.2020

Koronavirus hidastaa Kiinan logistiikkaa

Kiinan toimistot, virastot ja tuotantolaitokset toimivat yhä suureksi osaksi puoliteholla virusepidemian vuoksi. Tämä vaikuttaa myös kuljetusten aikatauluihin.

Lentorahti

Finnair ilmoitti peruuttavansa Manner-Kiinan lennot 28.3.2020 asti vähentyneen kysynnän vuoksi. Hong Kongiin lennetään yhdellä päivittäisellä vuorolla. Kiireellisiä lentolähetyksiä esimerkiksi Shenzhenistä, Guangzhousta ja Xiamenista voidaan toistaiseksi hoitaa Hong Kongin kautta. Myös joitakin muita rahtireitityksiä on saatavilla Kiinan ja Suomen välillä.

Meri- ja rautatiekuljetukset

Helmikuussa lähtöjä on tuskin ollenkaan. Seuraavia lähtöjä Kiinan satamista on kaavailtu maaliskuun alusta alkaen, mutta tilanne saattaa vielä muuttua. Ellei kontteja ja kappaletavaraa saada toimitettua satamiin tarpeeksi, laivanvarustamot siirtävät lähtöjä edelleen.

Myös Kiinan ja Suomen välisten junakuljetusten lähtöjä on siirretty helmikuulta maaliskuulle.

Tavaran toimitukset Kiinan sisällä

Lukuun ottamatta Hubein maakuntaa, valtaosa maantieliikenteestä ja moottoriteistä on auki liikenteelle. Liikenteen sujumista vaikeuttavat kuitenkin kontrollipisteet, joissa kuorma-autonkuljettajia tarkastetaan kuumeen osalta. Lisäksi osa kuljettajista, jotka ovat kotoisin koronaviruksen pahimmilta alueilta, ei saa lupaa noutaa kuormia tehtailta. Tämä aiheuttaa työvoimapulaa, ja viiveitä tavaran noutoihin ja toimituksiin.

Varovan yhteyshenkilöiltä lisätietoja

Varovan myynnin ja eri kuljetusmuotojen yhteyshenkilöt auttavat tarvittaessa selvittämään kuljetusvaihtoehdot kiireisten lähetysten osalta.