07.04.2020

Koronavirusepidemian vaikutukset rahteihin – tilanne 7.4.2020

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutuksissa rahdin kulkuun ei viime päivinä ole tapahtunut mainittavia muutoksia. Vaikka henkilöliikenteeseen Suomen ja naapurimaiden välillä on esitetty uusia tiukennuksia, rahtiliikenteen kulku turvataan edelleen sekä kansainvälisissä kuljetuksissa että kotimaan liikenteessä.

Kuljetettavien tavaramäärien vähentyessä jotkut rahtireititykset toimivat harvennetulla vuorovälillä tai poikkeusreiteillä. Rajatarkastukset aiheuttavat paikoin pitkiä rekkajonoja Euroopassa.

Lentoliikenteessä ja mannertenvälisissä konttikuljetuksissa poikkeusolot jatkuvat suurimmaksi osaksi muuttumattomina verrattuna viime viikkojen tilanteeseen.

Muistutamme, että viiveitä kuljetusaikoihin voi yhä esiintyä kaikilla liikennealueilla.

Aiemmin tiedotettua:
Koronaviruksen vaikutukset rahtikuljetuksiin

Pääsiäinen Euroopan rahtiliikenteessä

Vientikuljetusten noudot ennen pääsiäistä ovat tiistaina ja keskiviikkona, ja lähdöt Suomesta torstaina 9.4.2020 Samoin viimeiset tuontikuljetusten noudot Euroopasta Suomeen ajoittuvat viikon puoleen väliin, ja lähdöt Suomeen ovat suurimmaksi osaksi kiirastorstaina.

Pääsiäisen jälkeisellä viikolla saattaa esiintyä joitakin viiveitä tuontikuljetuksien kotimaan toimituksissa.
Varova on suljettuna pääsiäisen ajan 10.4.-13.4.2020. Olemme jälleen tavoitettavissa tiistaina 14.4.2020 normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Toivotamme kaikille aurinkoista pääsiäistä!