13.11.2017

Maahantuonnin ALV 1.1.2018 alkaen

Maahantuonnin ALV Tullilta Verohallinnolle – mikä muuttuu?

Arvonlisäverovelvolliseksi rekisteröityneet yritykset maksavat ja ilmoittavat maahantuonnin arvonlisäverot Verohallinnolle 1.1.2018 alkaen.

Maahantuontitullaus suoritetaan kuin ennenkin. Tulli kantaa tullauspäätöksellä maahantuontitullit ja muut suoritemaksut, kuten näytteenoton. Tullauspäätöksellä ei kuitenkaan enää ilmoiteta arvonlisäveroperustetta tai arvonlisäveron määrää.

Maahantuonnin arvonlisäveron ilmoittamista ja maksamista varten asiakkaan tulee laskea veron peruste ja veron määrä oma-aloitteisesti. ALV-ilmoituksessa vähennettävää summaa ei saa suoraan yhdestä lähteestä, vaan ilmoittajan on laskettava se itse. Varova voi sopimuksen mukaan myös tarjota huolinta-asiakkailleen lisäpalveluna maahantuonnin ALV-raportointia.

Maahantuojalle uusi käytäntö voi tuoda helpotusta maksuliikenteen osalta. Kohdistettaessa maahantuonnista suoritettava arvonlisävero samalle kalenterikuukaudelle kuin sitä koskeva vähennys, ei jää maksettavaa arvonlisäveroa. Tullauspäätöksen tullauspäivä ratkaisee, mille kuukaudelle arvonlisäveroilmoitus tulee tehdä.

Myös vuodenvaihteessa tullauspäivä ratkaisee, tilitetäänkö arvonlisävero Tullille vai Verohallinnolle.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Varovan ALV-neuvontaan

Puh. 09 773 96 400

S-posti: ALV2018@varova.fi

Lähetä kysymys tästä

Maahantuonnin ALV-asiantuntijaryhmä palvelee arkipäivisin 08-16 välillä.