21.11.2019

Postilakon tukitoimien vaikutukset viennissä ja tuonnissa

Käynnissä olevan postilakon laajenevat tukitoimet alkavat tämän viikon kuluessa vaikuttaa vienti- ja tuontiliikenteeseen aiheuttaen muutoksia aikatauluihin sekä saatavilla olevan kapasiteetin määrään.

Euroopan maantieliikenne

Lauttaliikenteessä Manner-Euroopan ja Suomen välillä on lakkouhan vuoksi ilmoitettu muutoksista aikatauluihin ja palveluihin, minkä vuoksi laivatilaa rahdille on saatavissa rajoitetusti tulevan viikonlopun lähdöille sekä tuonnissa että viennissä.

Lakkotilanteen vuoksi emme voi toistaiseksi taata normaalien kuljetusaikataulujen toteutumista.

Merikuljetukset

Lakon tukitoimien mahdollisesti laajentuessa konttien lastaus, purku ja kappaletavaran käsittely saattaa ensi maanantaista alkaen pysähtyä satamissa. Tukitoimista johtuvat erikoisjärjestelyt voivat aiheuttaa lisäkustannuksia.

Lentorahti

Lakon tukitoimet vaikuttavat myös lentorahtikuljetuksiin. Lentoyhteyksiin on odotettavissa viiveitä ja mahdollisesti lentojen peruutuksia. Mahdollisesti vaadittavat erikoisjärjestelyt voivat aiheuttaa lisäkustannuksia.

Poikkeusreititykset- ja järjestelyt

Varova järjestää mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisia reitityksiä, joiden kustannukset sovitaan kuljetusmuoto- ja tapauskohtaisesti.

Liikenteen, huolinnan ja myynnin yhteyshenkilömme antavat tarvittaessa lisätietoja tilanteesta.