16.03.2020

Rahtikuljetukset koronavirusepidemian edetessä

Tilanne koronaviruksen kohdalla on muuttunut erittäin nopeasti viimeisten päivien aikana, ja useat maat ovat kertoneet rajojensa sulkemisesta. Toistaiseksi tämä koskee etupäässä henkilöiden liikkumista, mutta tavaraliikenteen kulku jatkuu edelleen viranomaisten asettamien varotoimenpiteiden puitteissa.

Euroopan maantiekuljetukset

Euroopan rahtikuljetukset jatkuvat tällä hetkellä sekä rekka- että lauttaliikenteen osalta, samoin kuin kotimaan noudot ja toimitukset. Terminaaleissa noudatetaan tiukennettuja hygieniatoimenpiteitä.

Lentorahti

Lentoyhtiöt ovat toistamiseen vähentäneet lentojaan, ja viimeisimpien tietojen mukaan kansainvälinen lentoliikenne toimii vallitsevassa tilanteessa minimikapasiteetilla. Koska paljon lentorahtia kulkee matkustajakoneissa, vaikuttaa tämä huomattavasti myös lentorahdin saatavuuteen ja hintatasoon.

Kansainvälisillä reiteillä kulkee kuitenkin rahtikoneita, ja kiireellisten toimitusten osalta saatavuus sekä viennissä että tuonnissa selvitetään tilannekohtaisesti.

Meri- ja rautatiekuljetukset

Maaliskuun alusta lähtien ovat Kiinan toiminnot alkaneet vähitellen lähteä käyntiin sekä sisämaan liikenteen, satamien että rautatiekuljetusten osalta.
Tällä hetkellä merirahtia kulkee Euroopan ja muiden maanosien välillä, mutta merikonttien saatavuudessa on puutteita Kiinan laivausten oltua pysähdyksissä muutaman viikon ajan.

Varovan toimintatavat koronavirusepidemian kestäessä

Olemme jatkuvasti yhteydessä yhteistyökumppaneihimme sekä kotimaassa että ulkomailla, jotta pysymme ajan tasalla rahdin kulkuun mahdollisesti vaikuttavista toimenpiteistä.
Varovassa suhtaudumme tilanteeseen sen edellyttämällä vakavuudella ja viranomaismääräyksiä noudattaen. Olemme ottaneet käytäntöön THL:n ja Ulkoministeriön suositukset kaikissa toimissamme, ja ohjeistaneet henkilökuntaamme sitä mukaa, kun tilanne kehittyy.

Olemme nostaneet valmiutta etätyöhön, ja monet meistä työskentelevätkin nyt kotitoimistolta. Asiakaskontakteja hoidetaan ensisijaisesti puhelimitse tai tarvittaessa videopalaverina. Tilaisuuksien ja kokousten järjestämistä siirrämme mahdollisuuksien mukaan tuonnemmaksi. Suunnitteilla olleet työmatkat on siirretty myöhemmin vahvistettaviin ajankohtiin ja yhteydenpitoa kansainvälisiin kumppaneihin hoidetaan etäyhteyksin.

Lisätietoja

Yhteyshenkilömme antavat tarvittaessa lisätietoja liittyen lähetysten kulkuun, noutoihin ja toimituksiin: Yhteystiedot