Tullin kumppanuudesta

Vuonna 2009 laitoimme Tulliin sisään hakemukset sekä Tullin kumppanuusohjelmaan, että AEOF toimijaksi. Vuoden aikana kävimme yhdessä Tullin kanssa läpi kaikki yrityksen toiminnat sekä tavat toimia.

Prosessit olivat vaativia, mutta myös opettavia, pystyimme mm. vähentämään päällekkäisiä toimintoja ja yhteistyössä Tullin kanssa kehittämään toimintatapojamme vielä parempaan suuntaan. 2010 kirjoitettiin sekä Kumppanuusasiakkuus sopimus Tullin kanssa että saatiin AEOF-todistus.

2015 edellämainittuihin perustuen saimme Tulli+ asiakkuuden.

Säännöllistä tullitoimintoihin liittyvää omavalvontaa olemme tehneet vuodesta 2010, ja kokemuksia siitä kutsui Tulli meidät kertomaan Tullin AEO-toimijapäivään 30.5.17. Enemmän tietoa Varovan omavalvonnasta löytyy AEO-toimijapäivän esityksestämme.

Tullin osalta omavalvonta koskee tullitoimintoja niin vientiä, tuontia, passituksia kuin terminaalitoimintaamme, mutta yhtä lailla seuraamme myös muita, yrityksen sisällä olevia töitämme.

Meistähän tämä omavalvonta on erittäin hyvä asia. Yrityksen sisäisen laadun valvonnan, henkilöstön kouluttamisen ja toimintojen kehittämisen kautta pystymme kehittämään toimintaamme ja antamaan asiakkaillemme laadukasta, turvallista ja luotettavaa logistiikka-alan palvelua.

Toukokuu oli meillä muutenkin Tullin kanssa niin tiivistä yhteistyöaikaa että kesä tuli ihan huomaamatta, tai no, Suomen kesä.

Tullin sähköisestä palvelukeskuksesta oli 10.5 päivävieraanamme Nadja ja Riikka ja joiden kanssa mietimme kehitysideoita Tullin tuleville sivuille. Päivä oli antoisa ja odottelemmekin jo malttamattomana koska uudet sivut ilmestyvät. > Lue lisää Tullin palveluiden kehitysprojektista.

Lomakausi on jo hyvässä vauhdissa, ja kiireistä loppukesää odotellaan.

Hyvää kesää kaikille!

 

13.07.2017

Jaana Ryhänen

Huolintapäällikkö, Varova Oy