02.01.2018

Ulkokaupan maahantuonnin laskutus arvonlisäverottomaksi

Euroopan unionin ulkopuolelta tapahtuvan maahantuonnin laskutus muuttuu vuoden 2018 alusta.

AVL 71 §:n 2 kohdan mukaan ulkokaupan maahantuontiin liittyvien palvelujen myynti on verotonta, kun palvelun arvo sisällytetään maahan tuodun tavaran veron perusteeseen.

91§:n mukaan veron perusteeseen sisällytetään tavaran kuljetus-, lastaus-, purkaus- ja vakuutuskustannukset sekä muut maahantuontiin liittyvät kustannukset kuljetussopimuksen mukaiseen ensimmäiseen Suomessa olevaan määräpaikkaan saakka. Jos veron suorittamisvelvollisuuden syntyhetkellä on tiedossa, että tavara kuljetetaan toiseen yhteisön alueella sijaitsevaan määräpaikkaan, kustannukset sisällytetään kuitenkin veron perusteeseen tähän määräpaikkaan saakka.

Huomioittehan, että Varovan laskulla olevat arvonlisäverottomat maahantuontiin liittyvät palvelukulut tulee sisällyttää Verohallinnolle kuukausittain annettavaan arvonlisäveroilmoitukseen maahantuonnin arvonlisäveroa koskevaan kohtaan:

• Maahantuonnin arvonlisäveron peruste ilmoitetaan kohdassa ”Tavaroiden maahantuonnit EU:n ulkopuolelta”

• Maahantuonnista suoritettava vero ilmoitetaan kohdassa ”Vero tavaroiden maahantuonnista EU:n ulkopuolelta”

Nämä tiedot saatte vaivattomasti, kun käytätte Varovan ALV-raportointipalvelua. Myyntiosastomme tarjoaa mielellään tätä palvelua puh. 09 -773 96 300 tai myynti@varova.fi.

Lisätietoja muutoksesta:

Laskut:
09 773 961 / laskutus
laskutus@varova.fi

Varovan ALV-2018 palveluryhmä:
alv2018@varova.fi
puh. 09 773 96 400