10.10.2018

Uusi reittivaihtoehto Kiinan rautatiekuljetuksiin

Hefein reitti parantaa rautatieyhteyksiä Kiinan suuriin satamakaupunkeihin

Syksyn 2018 aikana avautuu Kiinan Hefein ja Helsingin välille uusi rautatieyhteys. Ensimmäinen lähtöpäivä Hefeistä on marraskuun alkupuoliskolla. Hefein sijainti Kiinan rannikon suurimpien satamakaupunkien läheisyydessä parantaa junayhteyksiä Suomeen esimerkiksi Shanghaista ja Ningbosta.

Kiinan Xi’Anin ja Kouvolan välistä rautatieyhteyttä on operoitu marraskuusta 2017 lähtien. Tämä kuljetusvaihtoehto on herättänyt paljon kiinnostusta maahantuojien ja viejien keskuudessa. Reitin etuna on jo aiemmin käyttöön otettuun Puolan reittiin verrattuna lyhyempi kuljetusaika ja alhaisempi hinta.

Xi’An-Kouvola -reitin kuljetukset lähtivät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hyvin käyntiin, mutta kesän ja syksyn 2018 aikana lähdöt Xi’Anista Kouvolaan eivät toteutuneet suunnitellun aikataulun mukaan. Lähetykset saatiin kuitenkin toimitettua perille ilman suurempia viiveitä vaihtoehtoisella reitityksellä Puolan kautta. Kuljetusaika Kiinasta Suomeen on ollut keskimäärin 21 vuorokautta.

Rautatiekuljetukset Kiinan ja Euroopan välillä ovat osa Kiinan Belt and Road -hanketta, jonka tarkoitus on kehittää voimakkaasti maakuljetusten infrastruktuuria Euraasiassa. Vaikka Kiinan ja Euroopan välisestä rahdista kulkee toistaiseksi vain murto-osa rautateitse, on se voimakkaasti kasvava kuljetusmuoto. Tällä hetkellä Kiinasta Eurooppaan liikkuu kiskoilla Valko-Venäjän ja Puolan kautta kulkevalla reitillä arviolta 300.000-400.000 konttia vuosittain ja määrän arvioidaan nousevan miljoonaan ensi vuosikymmenen alkuun mennessä.

Milloin valita rautatiekuljetus?

Junarahdin etu merirahtiin verrattuna on nopeampi kuljetusaika. Parhaimmillaan lähetykset saadaan kulkemaan kolmessa viikossa, kun merikuljetukset kestävät viidestä seitsemään viikkoon. Silloin, kun ei tarvita lentorahdin nopeutta, ovat rautatiekuljetukset varteenotettava vaihtoehto niin kappaletavaralähetyksille kuin täysillekin konteille. Rautatiekuljetus on myös lentorahtia ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

”Toistaiseksi suurimmat asiakasryhmämme Kiinan ja Suomen välisessä rautatierahdissa ovat tekstiilien, muodin sesonkitavaran ja muiden kuluttajamarkkinoille suunnattujen tuotteiden maahantuojia. Raiteita pitkin kulkee myös esimerkiksi laitteita ja varaosia. Isot koneet ja suuren volyymin tilaukset tuodaan edelleen suurimmaksi osaksi merirahtina” kertoo Varovalla Aasian kuljetuksista vastaava myyntijohtaja Merja-Riitta Klingberg.

Varova on yksi suurimmista kappaletavarankuljetuksia Kiinasta Suomeen tarjoavista suomalaisista logistiikkayrityksistä. Paikallisen yhteistyökumppanin kanssa jo kolmekymmentä vuotta jatkuneen yhteistyön myötä Varova on vakiinnuttanut asemansa meri- ja lentokuljetuksissa Kiinan ja Suomen välillä. Kun rautatiekuljetukset Kiinasta Eurooppaan alkoivat, päätettiin Varovassa tehdä suomalaisille tuonti- ja vientiasiakkaille helpoksi ottaa käyttöön myös tämä uusi kuljetusvaihtoehto. Asiantuntijamme auttavat asiakasta vertailemaan eri kuljetusmuotojen etuja, ja löytämään kullekin toimitukselle parhaiten sopivan toimitustavan.

Lisätietoja:

myynti@varova.fi

Puh. 09 773 96 300

Tai laita meille tarjouspyyntö – palaamme nopeasti asiaan