16.11.2017

Vuoden 2017 Beaujolais nouveau on perillä!

Ranskalainen uuden sadon viini Beaujolais nouveau tulee vuosittain markkinoille marraskuun kolmantena torstaina. Viinin ystävät eri puolilla maailmaa viettävät tuolloin erityistä Beaujolais nouveau -päivää.

Beaujolais nouveau valmistetaan kuluvan vuoden sadosta Gamay-rypäleistä. Viini on markkinoille saapuessaan noin 6-8 viikkoa vanhaa, ja se on tarkoitettu nautittavaksi heti myyntiin saapumisen jälkeen.

Pikaisesti sadonkorjuun jälkeen markkinoille tulevan Beaujoulais nouveaun logistinen prosessi on ajallisesti haastava ja edellyttää erityisjärjestelyjä. Kuten usein aiemminkin, Varova järjesti myös tänä vuonna Beaujolais nouveaun kuljetuksen kahdelta eri ranskalaiselta viinitilalta Alkolle. Suomeen viini ehtii tiukasta aikataulusta huolimatta maantiekuljetuksena, mutta sitä kuljetetaan maailmanlaajuisesti paljon myös lentorahtina.

”Kuljetukset järjestyivät taas kerran ripeästi ja asiantuntevasti. Tilaukset saatiin ajoissa Suomeen ja asiakkaittemme saataville”, toteaa toimitusketjun koordinaattori Minna Suomi Alkolta.