Kaukoidän ja Kiinan rahtien tilanne

Ukrainan ja Venäjän välinen sotatilanne aiheuttaa epävarmuutta markkinoilla, ja vaikuttaa rahtien kulkuun Aasian ja Euroopan välisessä rahtiliikenteessä.

Lentorahti

Suurin osa Euroopan ja Kaukoidän (Kiina, Korea ja Japani) välisistä lennoista on peruttu Venäjän ilmatilan sulkeuduttua eurooppalaisilta lentoyhtiöiltä. Myöskään Ukrainan ilmatilan kautta ei toistaiseksi lennetä. Lentorahtia on kuitenkin tällä hetkellä mahdollista järjestää useimmista kohteista lentoyhtiöillä, joiden reititykset eivät kulje näiden maiden kautta.

Huomattavasti vähentyneiden vaihtoehtojen myötä kannattaa lentorahdissa varautua normaalia pidempiin kuljetusaikoihin. Rahtitilan saatavuus ja hinnoittelu on tarkistettava tapauskohtaisesti, ja reititykset ja hinnoittelu saattavat muuttua nopealla aikataululla.

Varovan lentorahtitiimi auttaa selvittämään parhaat kulloinkin saatavissa olevat vaihtoehdot.

Kiinan rautatiekuljetukset

Vaikka Kiinan ja Suomen välillä kulkevat rautatieyhteydet Venäjän kautta jatkuvat toistaiseksi, epävarman tilanteen vuoksi esiintyy paljon peruutuksia. Emme tällä hetkellä voi taata junakuljetusten aikatauluja ja palvelun normaalia toimivuutta.

Merikuljetukset

Kaukoidän ja Suomen välillä liikennöitävät merikuljetukset kulkevat pääosin tavanomaisia reittejä sekä täysien konttien että kappaletavaran osalta.

Lentorahdin ja junarahdin vähentyneen tarjonnan vuoksi meritse kulkevien konttien määrä on nousussa, mikä vaikeuttaa edelleen ruuhkaa Euroopan suurissa valtamerisatamissa kuten Rotterdamissa. Tämän vuoksi on merikuljetuksissa odotettavissa pidentyneitä kuljetusaikoja.

Yhteyshenkilönne Varovalla antavat tarvittaessa lisätietoja.