Logistiikkapalvelut Suomessa

Tärkeä osa kansainvälistä kuljetusketjua

Jakelut, noudot ja varastointi

Kotimaan kuljetus on joko osa kansainvälistä tuonti- tai vientikuljetusta tai vain Suomen sisällä kulkeva rahti.

Kuljetusverkostomme koostuu huolella valituista vastuullisista suomalaisista kuljetusliikkeistä.

Kotimaan toimitukset ja noudot

Osana kansainvälistä kuljetusketjua olevat lähetysten noudot ja toimitukset hinnoitellaan ulkomaanrahdin yhteydessä.

Lähetykset toimitetaan ja noudetaan normaalisti klo 8-16 välisenä aikana saapumisilmoituksessa tai vientivahvistuksessa mainittuna päivänä. Kappaletavaralähetykset toimitetaan ja noudetaan perälauta-autolla, suuremmat erät isommalla kuljetusyksiköllä, jolloin asiakkaalla tulee olla lastauslaituri ja -välineet.

Vastaanottajan velvollisuus on huolehtia purkauksesta. Vastaanottajan tulee poistaa purkauksen yhteydessä kuormatilasta omaan lähetykseensä liittyvät kuormalavat, roskat yms. materiaalit.

Aikataulutetusta toimituksesta, kotiin kantamisesta sekä pakkausmateriaalin poisviemisestä tai suurempien lähetyserien siirtämisestä perälauta-autolla tapahtuvaan kuljetukseen voidaan sopia erikseen.

Noudatamme kotimaankuljetuksissa Tavaralinjaliikenteen yleisiä kuljetusmääräyksiä KMYK 2010

Kotimaan rahtipalvelu

Ulkomaan rahdin lisäksi tarjoamme myös kuljetuksia Suomen sisällä. Tutustu Varovan Kotimaan rahtipalveluun.

Logistiikkapalvelut

Logistiikkatoimintomme on keskitetty Vuosaaren satamaan, mikä mahdollistaa nopean rahdin käsittelyn ja eri kuljetusmuotojen saumattoman yhdistämisen. Näin taataan tehokas ja ympäristöystävällinen toimitusketju.

Logistiikkapalvelut räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden pohjalta. Lähetykset voidaan mm. keräillä, lajitella ja uudelleen pakata esimerkiksi myymäläkohtaisesti, jonka jälkeen lähetykset voidaan jakaa liikkeisiin ympäri Suomea tai vaikka edelleen muualle Eurooppaan.

Varastointipalvelut

Maantie- ja merikuljetusten vapaa varastointiaika sisältää purkauspäivän ja seuraavat kaksi arkipäivää. Mikäli aika ylittyy, veloitetaan varastovuokraa purkauspäivästä alkaen. Vuokra määräytyy lähetyksen luonteen, tullistatuksen, rahdituspainon ja varastointiajan mukaan.

Lentokuljetusten vapaa varastointiaika on 24 tuntia. Ajan ylittyessä terminaalivuokra veloitetaan ensimmäisestä päivästä lähtien varastonpitäjän hinnaston mukaan.

Ulkomaan kuljetusyksikössä suoraan vastaanottajalle toimitettavan lähetyksen osalta vapaa aika on maahantulopäivä ja sitä seuraava arkipäivä. Perjantaina ja aattopäivänä saapuvan lähetyksen vapaa aika on maahantulopäivä. Jos vastaanottaja ei pysty purkamaan lähetystä määräajan puitteissa, veloitetaan traileri- tai konttivuokraa vapaan ajan ylittävältä osalta. Mikäli kalustotilanne ei salli kuljetusyksikön käyttöä varastona, lähetys puretaan terminaaliin vastaanottajan lukuun ja toimitetaan vastaanottajalle jatkokuljetushinnaston mukaisesti.