Kesän 2021 rahdit, huolinta ja asiakaspalvelu

Lomakauden lähestyessä pyydämme huomioimaan muutamia kuljetuksiin ja tullauksiin vaikuttavia seikkoja. Teemme parhaamme, että rahdit ja huolinta sujuvat mahdollisimman vähin poikkeuksin, vaikka jonkin verran haasteita esiintyy.

Meri- ja rautatiekuljetukset

Meri- ja rautatiekuljetuksissa odotetaan poikkeuksia tavanomaisiin aikatauluihin sekä pidentyneitä kuljetusaikoja. Sekä merirahdissa että Kiinan junarahdissa on vajetta konttien saatavuudessa. Lisäksi koronaepidemiaa hillitsevät toimet vaikuttavat yhä paikoin satama- ja terminaalitoimintoihin sekä Aasiassa että Euroopassa.

Lentorahti

Lentoyhteydet toimivat edelleen harvennetuilla aikatauluilla, mutta lentolähetyksille löytyy reittivaihtoehtoja sekä viennissä että tuonnissa.

Tullin palveluissa hitautta

Tullin uuden tulliselvitysjärjestelmän (UTU) käyttöönotosta johtuen Tullin käsittelyajat ovat tällä hetkellä normaalia pidemmät.

Tullaukset, jotka nousevat tullivirkailijan henkilökohtaiseen käsittelyyn esimerkiksi asiakirjatarkistuksen tai näytteenoton takia voivat viivästyä jopa usealla vuorokaudella.

Vähäarvoisten tavaroiden tuontitullaukset alkavat näillä näkymin 1.7.2021, jonka jälkeen kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat (paketit), myös alle 22 euron arvoiset lähetykset on tullattava. Tämä lisää tullattavien lähetysten määrää ja tulee todennäköisesti entisestään hidastuttamaan tullausten läpimenoaikaa.

Euroopan maantiekuljetukset

Kesälomakausi alkaa näkyä Euroopan liikenteessä heinäkuusta alkaen. Etelä-Euroopan maissa kuten Italiassa, Espanjassa, Portugalissa ja Ranskassa lomakausi ajoittuu pääosin elokuulle, jolloin monet tuotantolaitokset ja yritykset ovat suljettuina.

Lomakauden aikana osassa liikenteitä on harvennettuja aikatauluja, ja toimitusajat Euroopan ja Suomen välillä voivat olla normaalia pidemmät. Kiireellisten toimituksien aikataulut on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin maantieliikenneosastoltamme.

Asiakaspalvelu ja päivystys kesän aikana

Varovan asiakaspalvelu on tavoitettavissa sähköpostilla ja puhelimitse koko kesän ajan maanantaista perjantaihin klo 8-16.

Euroopan maantiekuljetuksissa päivystämme myös näiden aikojen lisäksi seuraavasti:

ma 16-17
ti 16-17
to 16-20
pe 16-20

Puh. 09 773 96 100

Tuontikuljetukset Euroopasta: [email protected]
Vientikuljetukset Eurooppaan: [email protected]
Myynti: [email protected]

Toivotamme kaikille hyvää kesää!