USA:n kuljetukset vahvalla ammattitaidolla

Tarjouspyyntö

Rahdit Pohjois-Amerikkaan

Amerikan markkinat tarjoavat paljon mahdollisuuksia suomalaisille vientiyrityksille ja maahantuojille. Me hoidamme logistiikan.

Varova järjestää Yhdysvaltojen vienti- ja tuontikuljetukset asiakkaan tarpeen mukaan sekä merikuljetuksina että lentorahtina.

Tuonti USA-Suomi

Merikuljetukset Yhdysvalloista Suomeen kulkevat suurimmaksi osaksi itärannikon suurimpien konttisatamien kautta Eurooppaan ja edelleen Suomeen. Matka-aika USA:n itärannikon pääsatamista on tyypillisesti 4-5 viikkoa, ja länsirannikolta viikon tai kaksi enemmän.

Pintakuljetuksena rahtia voidaan kuljettaa suurimmasta osata Yhdysvaltoja. Sisämaan kohteista merikuljetusaikaan on lisättävä muutama päivä.

Vienti Suomi-USA

Viennin kuljetusajat ovat suurin piirtein samat kuin tuonnissa.

Yhdysvaltojen viennin asiantuntijamme tarkistavat sujuvimman reitityksen ja vaadittavat asiakirjat. Edustajamme Green Worldwide selvittää tarvittaessa paikallistet määräykset vientilähetysten osalta.

Lentorahti

Kun lähetyksen toimitusaika täytyy laskea päivissä ennemin kuin viikoissa, on lentorahti sopivin vaihtoehto. Lentorahti on myös usein kustannustehokkain valinta pienemille lähetyksille. Lentorahtina kulkee myös suuria, useita tonneja painavia lähetyksiä jotka soveltuvat muuten kuljetettavaksi lentokoneessa.

Kuinka voimme auttaa?

Asiantuntijamme neuvovat kansainvälisessä logistiikassa ja suunnittelevat yrityksellenne sopivimmat kuljetus- ja logistiikkaratkaisut.

  • Maakoodi: US
  • Aika suhteessa Suomeen: Aikaero -7-10 tuntia (Alaska -12 tuntia, Havaiji -12 tuntia)
  • Puhelimen suuntanumero: +1
  • Rahayksikkö: Yhdysvaltain dollari (USD)

Lisätietoja

Tulliliittymät: Yhdysvallat myöntää tullietuja NAFTA-vapaakauppasopimuksen perusteella Meksikon ja Kanadan alkuperätuotteille. Yhdysvalloilla on vapaakauppasopimukset myös Israelin, Jordanian, Chilen, Singaporen, Australian, Marokon, Bahrainin, Omanin, Perun, Kolumbian, Panaman, Etelä-Korean ja Keski-Amerikan maiden kanssa. Yhdysvallat myöntää tullietuja myös kehitysmaiden ja Palestiinan alkuperätuotteille.

Tullit: HS-nimikkeistöön perustuva tullitariffi sisältää pääasiassa arvotulleja, jotka lasketaan tavaran GATT-koodin mukaisesta kauppa-arvosta FOB-pohjalla. Tullauksen yhteydessä peritään eri maksuja ja veroja.

Kauppalasku:
Viennissä kauppalasku toimitetaan vastaanottajalle USA:ssa vähintään kolmena kappaleena, joista tulliviranomaiset edellyttävät alkuperäiskappaletta. Kauppalaskulle olevat erityisvaatimukset on hyvä tarkastaa Varovan vientiosaston kanssa ennen laivausta.

Tavaratodistus: Ei vaadita viennissä.

Pakkausmääräyksiä: Kyllä, tarkista Varovan liikenteenhoitajalta.

Rajoituksia Suomeen tuotaessa:

Tarkista tavarakoodin perusteella Euroopan komission sivuilta tai Varovan huolintaosastolta.

Rajoituksia Suomesta vietäessä:

Maahantuontia saatetaan ajoittain rajoittaa tuontitullein ja tuontikiintiöin eri tuoteryhmissä.

Elintarvikkeiden ja rehujen maahantuonti edellyttää ennakkoilmoituksen antamissta FDA:lle (Food and Drug Administration). Kasvi- ja puuaineksia sisältäville tuotteille (esim. huonekalut, vaneri, soittimet) on olemassa ilmoitusvaatimuksia.