Varova Tullin asiakaspalveluiden ajankohtaispäivillä

Varovan huolintapäällikkö Jaana Ryhänen vieraili Tullin asiakaspalveluiden ajankohtaispäivillä 27.9.2022 kertomassa asioinnista huolintaliikkeen näkökulmasta. Tullin ja Varovan yhteistyö on jatkunut vuosikymmeniä. Tulli+ ja AEO -asiakkaana Varova suorittaa omavalvontaa sekä kehittää laatua ja toimintoja yhdessä Tullin kanssa.

Eri kuljetusmuodot vaikuttavat tullaustoimeksiannon kiireellisyyteen. Pitkän kuljetusajan vuoksi on merituonnissa aikaa valmistella tullausta hyvissä ajoin etukäteen, kun taas nopeammin saapuvat maantiekuljetukset ja lentorahtilähetykset vaativat nopeaa reagointia.

Huolintaliikkeen toiveina Jaana esitti kiireellisten täysien yksiköiden, sekä tarkastukseen tai näytteiden ottoon menevien lähetysten pikaista käsittelyä, selkeyttä valtuutuksiin ja helpotuksia tullioikaisuiden käsittelyihin. Lisäksi hän toivoi, että Tullin verkkopalvelussa nostettaisiin viimeisin voimassa oleva tieto paremmin esille. Tulevaisuudessa asiakkaat odottavat yhä parempaa sähköistä seurantaa ja reaaliaikaista läpinäkyvyyttä.

Ruusuja Tulli sai Jaanalta hyvästä ammattitaitoisesta asiakaspalvelusta ja joustavuudesta.

Tilaisuus oli lämminhenkinen ja keskusteleva. Esitystä oli paikalla kuuntelemassa reilut 60 tullilaista ja osa osallistui etäyhteyksien kautta.