Varovan yhteistyö Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa

Varovan muutama vuosi sitten määrittelemä tarkoitus on Välitämme. Kuljetusten ohella välitämme toisistamme, asiakkaistamme ja yhteiskunnasta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton sanoin yhteiskunta, jossa lapset ja nuoret voivat hyvin, on hyvä kaikenikäisille. Aiempina vuosina olemme joulun aikaan muistaneet maailman lapsia eri järjestöjen kautta. Parin viime vuoden ajan tukemme on ohjautunut Suomen nuorisolle MLL:n kautta, joka kohdistaa Varovan tuen kiusaamisen vastaiseen työhön sekä lasten ja nuorten puhelimeen ja chattiin.

”Otamme MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa vastaan vuoden jokaisena päivänä lasten ja nuorten elämään kuuluvia haasteita. Olemme yhteydenottoihin vastatessamme monesti myös isojen hätien äärellä, jolloin hälytämme tarvittaessa apua viranomaisilta. Paras kiitos työstämme on lapsilta ja nuorilta saamamme runsas palaute.

Tuoreimpana palautteena kuulimme juuri, kuinka meihin yhteyttä ottanut nuori oli kokenut olonsa yksinäiseksi ja turhaksi ja koki saaneensa meiltä lämmintä ja ystävällistä tukea. Palveluamme tarvitaan ja sen mahdollistamiseksi tarvitsemme Varovan kaltaisia yhteistyökumppaneita. Lämmin kiitos tuestanne”, kertoo Tatjana Pajamäki, MLL:n auttavien puhelinten päällikkö

Toivomme, että tänä jouluna mahdollisimman harva lapsi tai nuori joutuu kokemaan turvattomuutta tai yksinäisyyttä. Ja heidän, jotka tässä tilanteessa ovat, toivomme löytävän tukea jaksamiseen ja toivoa paremmasta huomisesta MLL:n palveluiden kautta.

Varova toivottaa kaikille hyvää joulumieltä!