06.02.2020

Kiinan rahtien tilanne

Kiinan viranomaiset eivät ole ilmoittaneet, että lomakautta jatkettaisiin laajamittaisesti edelleen koronavirusepidemian vuoksi. Virastojen, tehtaiden ja toimistojen odotetaan siis avautuvan maanantaina 10.2.2020.

Merikuljetukset

Rahtisatamat toimivat pääosin, mutta aikataulumuutoksia laivojen lähtöihin on odotettavissa.

Fuzhoun terminaali on kiinni, ja rahtia reititetty Xiamenin kautta. Myös Ningbossa on ollut terminaali suljettuna ja toimituksia on hidastanut kuljettajille määrätty ruumiinlämpötilan mittaus valvontapisteissä.

Rautatiekuljetukset

Hefeistä Helsinkiin alkuperäisen aikataulun mukaista 15.2.2020 lähtöä on siirretty kahdella viikolla, uusi arvioitu lähtöpäivä on 29.2.2020.

Viennissä Helsinki-Hefei -reitillä seuraava lähtö, johon otetaan vastaan kuljetustilauksia, on 20.3.2020.

Lentorahti

Huomattava määrä kansainvälisiä lentoja Manner-Kiinaan on peruttu, mutta joitain yhteyksiä on ollut vielä saatavissa. Varovan myynti ja lentorahtiosasto selvittävät mahdolliset reititykset ja aikataulut kiireellisten toimitusten osalta.

Toimitukset Kiinassa

Vaikka ulkomaanrahtia saadaan kulkemaan eri kuljetusmuodoilla, on useilla tavarantoimittajilla vaikeuksia saada lähetyksiä valmiiksi koska työntekijöiden liikkumisessa on rajoituksia. Samoin liikennettä on rajoitettu maanteillä ja kaupungeissa.

Tilanteen palautuminen normaaliksi voi kestää vielä pidemmän aikaa.