Kiinan rahtien tilanne

Koronavirustapausten kasvaessa Kiinassa viranomaiset ovat ottaneet käyttöön paikallisia rajoituksia, jotka voivat vaikuttaa tuotantoon ja pitkittyessään myös rahdin kulkuun. Myös Ukrainan sotatilanteella on vaikutuksia kuljetusmuodoittain.

Shanghai vaiheittaisessa sulkutilassa

Shanghaissa on otettu käyttöön vaiheittainen sulkutila (lockdown). Se on voimassa kahdessa vaiheessa, alkaen maanantaina 28.3. Shanghain itäpuolen liikekeskustassa. Shanghain länsipuolen on vuorostaan määrä mennä sulkutilaan 1.-5. huhtikuuta väliseksi ajaksi.

Rajoitukset pysäyttävät osittain metroliikenteen, ja koska suuri määrä ihmisiä on etätöissä, saattaa tehtaiden tuotannossa olla hitautta. Konttien ja kappaletavaran noutoihin ja toimituksiin voi tulla viiveitä, koska kuljettajille on asetettu tiukat testaus- ja terveyskoodivaatimukset.

Vaikka satamien ja lentokenttien on ilmoitettu toimivan normaalisti Shanghain sulkutilan ajan, lentorahtia on vaikea saada lähtemään sen aikana. Kiireellisissä tapauksissa Kiinan edustajamme Ensign Freight voi selvittää reitityksiä vaihtoehtoisilta lentokentiltä, kuten esimerkiksi Nanjingista.

Vastaavia toimia saattaa lähiviikkoina esiintyä myös muualla Kiinassa.

Rautatiekuljetukset

Varova ei toistaiseksi tarjoa junarahtia vaihtoehtona Kiinan toimituksille. Junat kulkevat Venäjän läpi, eikä palvelun normaalia toimivuutta voida varmistaa. Myös VR on toistaiseksi keskeyttänyt yhteistyön Venäjän valtiollisen rautatieyhtiön (RZD) kanssa, eikä tällä hetkellä käsittele Kiinasta tulevia kontteja. (*Päivitetty tieto 30.3.2022: VR idän tavaraliikenne jatkuu)

Varovan Kiinan rahdin asiantuntijamme auttavat yritystänne löytämään vaihtoehtoisia reitityksiä meri- ja lentokuljetuksista. Tarjoamme tietyillä reiteillä myös Sea-Air palvelua. Usein on myös mahdollista jakaa lähetys siten, että kiireellisimmät tuotteet kuljetetaan lentorahtina, ja osa toimituksesta merikuljetuksena.

Lentorahti

Venäjän ilmatila on sulkeutunut suurimmalta osalta Kiinan ja Euroopan välillä liikennöiviltä lentoyhtiöiltä. Vaihtoehtoisia reitityksiä kulkee kuitenkin esimerkiksi Lähi-idän ja Euroopan kautta. Normaalia pidempiin kuljetusaikoihin kannattaa varautua, ja rahtitilan saatavuus ja hinnoittelu tarkistetaan tapauskohtaisesti.

Merikuljetukset

Laivarahti kulkee suurimmaksi osaksi normaalisti Kiinan ja Suomen välillä. Rahtitilaa on tällä hetkellä saatavissa täysille konteille (FCL) ja kappaletavaralle (LCL). Varova tarjoaa säännölliset, viikoittaiset lähdöt Kiinan satamista.

Rotterdamissa ja muissa Euroopan suurissa valtamerisatamissa vallinnut ruuhkatilanne on vähitellen helpottumassa, ja rahti kulkee pääsääntöisesti tavanomaisten aikataulujen mukaan.

Ota yhteyttä

Varovan Kiinan liikenteen yhteyshenkilöt antavat tarvittaessa lisätietoja, ja Varovan myynti auttaa teitä löytämään sopivimmat saatavilla olevat rahtivaihtoehdot.