Varova – suomalainen perheyritys

Pääoma enemmän kuin numeroita

Perheyrityksen kvartaali on 25 vuotta, on Varovan toimitusjohtaja Pekka Laitinen usein todennut. Perheyrittäjyys vaatii tahtoa, asennetta ja jatkuvaa halua yrityksen kehittämiseen. Yrittäjä-omistajan työtä motivoi kiintymys tuotteeseen, henkilökuntaan tai yritykseen itseensä.

Elämänkaariajattelu osana perheyrityksen arvomaailmaa

Yksi Varovan arvoista on, että tarjoamme henkilöstöllemme turvallisen, kehittävän ja tavoitellun työpaikan. Henkilöstö on aidosti Varovan tärkein voimavara. Elämänkaariajattelua toteutetaan esimerkisi työntekijän elämäntilanteen mukaan räätälöidyillä työaikaratkaisuilla. Pitämällä huolta henkilökunnasta pidämme samalla huolta asiakkaista, panostaen hyvinvointiin, jatkuvuuteen ja pitkäjänteisyyteen.

Kolme sukupolvea Varovalla

Leevi K. Laitinen osti yrityksen 1960-luvun alussa. Aivan alussa toimintaa pyörittivät Leevi, sihteeri ja autonkuljettaja, välillä kaikki samassa persoonassa. Sinnikkään yrittämisen tuloksena Varova kasvoi vuosikymmenten saatossa yhdeksi huolinta-alan merkittävimmiksi toimijoiksi Suomessa. Jäätyään eläkkeelle viime vuosikymmenen puolivälissä Leevi K. Laitinen on jatkanut aktiivisena muiden hankkeiden, kuten yksityisen lentokentän perustamisen parissa.

PerheyritysWEB

Sukupolvenvaihdos Varovassa tapahtui virallisesti vuonna 2006, jolloin Pekka Laitinen lunasti yrityksen osakekannan itselleen.

Varovan toimitusjohtajan tehtävien lisäksi Pekka Laitinen on ajanut suomalaisten yrittäjien etuja Perheyritysten liitossa, jonka hallituksen puheenjohtajana hän toimi vuosina 2012-2014. Toisen polven perheyrittäjä Pekka tunnetaan vastuullisen yrittämisen puolestatapuhujana.

Pekka Laitisen molemmat molemmat pojat ovat myös mukana perheyrityksen toiminnassa.

Perheyritysarvoja yli rajojen

Ulkomaan yhteistyöverkostomme koostuu pääasiassa yksityisistä, tunnetuista huolinta- ja logistiikkayrityksistä, joista huomattava osa on niin ikään perheyrityksiä. Kumppaniemme kanssa meitä yhdistää näkemys siitä, että logistiikan avaintekijä on ihmiset. Uskomme, että pitkäjänteinen, kestävälle pohjalle rakennettu liiketoiminta on tärkeämpää kuin nopeasti ansaitut voitot ja että automatisoidut palvelut eivät voi koskaan korvata henkilökohtaista palvelua.