Matkablogi Kaukoidästä

Kuvassa vasemmalla Mikko Vihanto, keskellä Samuel Söderström ja oikealla Pekka Laitinen

Jokaisella yhteistyöllä on alkunsa. Alulle panevana tekijänä voi olla yhteydenotto, sattumalta vaikuttava tapaaminen tai järjestelmällinen suunnitelma nykyisen toiminnan kasvattamiseksi. Joskus yhteistyöt myös päättyvät. Yhdistävänä tekijänä kohtaamisille ovat ihmiset. Joihinkin tutustumme hyvin, joihinkin olisi voinut tutustua paremmin.

Logistiikka-ala on hyvä esimerkki vahvasti verkostoituvasta liiketoiminnasta. Rakennamme ketjuja, vahvistamme kokonaisuutta osasista ja haluamme lisätä yhteistyökumppanien kiinnostusta omia palvelujamme sekä markkinaamme kohtaan.

Olen kiertämässä edustajiamme Kaukoidässä Varovan edustajavastaava Samuel Söderströmin ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Laitisen kanssa. Pekka esittelee samalla meitä uusia vastuuhenkilöitä Varovan toiminnan kannalta tärkeille yhteistyöyrityksille. Kumppanuudet monien paikallisten edustajiemme kanssa ovat kestäneet jo yli 30 vuotta. Yritykset ovat kasvaneet ja kehittyneet rinnakkain eri puolilla maailmaa samalla yhteistyön kautta toisiaan tukien. On ymmärrettävää, että sitoutuminen yhteiseen tekemiseen on vahvaa. Halu onnistua ja kehittää palveluja asiakkaillemme on tullut esiin kaikissa tapaamisissa.

Istun Hong Kongin lentokentällä ja matka jatkuu kohti Taiwanin Taipeita. Takana ovat tapaamiset osakkuusyrityksemme Ensign Freightin toimistoilla Shanghaissa ja Hong Kongissa. Edessä kokoukset Taiwanin edustajamme Consolidation Servicen, Ensign Freight Singaporen ja City Transport Mumbain kanssa. Matkustamista ja lentokentillä odottelua kertyy jonkin verran, mutta kun lähtee liikkeelle kaukaa Suomesta, on parempi sopia samalla useampi tapaaminen.

Mikä yhdistää tapaamisia koti-Suomessa yhteistyökumppanien kanssa, eurooppalaisten edustajiemme kanssa tai tapaamisia täällä Kaukoidässä? Kun yhteistyö saa kasvot niin luottamus alkaa rakentua. Tahto tehdä yhteistyötä nousee uudelle tasolle. Tämä tuntuu olevan universaali asia. Myös se tekee logistiikasta mielenkiintoista. Henkilökohtainen palvelukokemus ratkaisee.

Mikko Vihanto
toimitusjohtaja

08.03.2019

Mikko Vihanto

Blogin kirjoittaja Mikko Vihanto on toiminut Varovan toimitusjohtajana 1.3.2018 alkaen