Merikuljetusten tilanne Aasiasta parantunut

Kaukoidän kuljetuksista kantautuu pitkästä aikaa positiivisia uutisia. Kiinan ja muun Aasian merirahdit ovat parin vuoden myllerryksen jälkeen palanneet lähelle koronapandemiaa edeltänyttä tasoa niin hintojen kuin kuljetusaikojenkin suhteen.

Konttien hintataso ja saatavuus

Merikonttien kuljetushinnat Kaukoidästä ovat laskeneet merkittävästi viime kuukausina, ja ovat nyt jopa 60-70 % alemmat kuin alkuvuodesta 2022. Myös konttien saatavuus on parantunut, ja rahtia saadaan nyt järjestettyä suurillekin toimituserille aiempaa helpommin.

Kuljetusaikataulut meritse

Shanghain ja Helsingin välillä rahti kulkee tällä hetkellä noin kahdeksassa viikossa. Kohonneiden polttoainekustannusten vuoksi kuljetusajat tuskin nopeutuvat merkittävästi. Kappaletavaran kuljetuksia saatavat vielä häiritä ajoittaiset koronasulut Kiinassa, mutta tavaran käsittely hoituu terminaaleissa ja satamissa jo suurimmaksi osaksi normaalisti.

Euroopan suurissa konttisatamissa on aika ajoin ruuhkaa, mikä saattaa muuttaa arvioituja kuljetusaikatauluja.

Kiireelliset toimitukset lentorahtina tai Sea-Airina

Merirahti ei ole enää tässä vaiheessa soveltuva ratkaisu uusille tilauksille, joiden tulee ehtiä perille ennen joulua. Lentorahti on toimiva ratkaisu vuodenvaihteen sesonkituotteille. Lentorahdin ohella voimme tarjota Kiinasta myös Sea-Air -palvelua, jossa kuljetusaika on alle puolet merirahdin kuljetusajasta.

Muista kiinalainen uusivuosi

Jäniksen vuosi vaihtuu Kiinassa ja monessa muussa Itä-Aasian maassa 22.1.2022, josta alkaa parisen viikkoa kestävä lomakausi. Koska juhlapyhät alkavat tällä kertaa jo tammikuun toiseksi viimeisellä viikolla, kannattaa kiireellisistä tilauksista sopia tavarantoimittajien kanssa jo hyvissä ajoin tämän vuoden puolella.

Varovan tuontiliikenteen yhteyshenkilöt auttavat aikataulutiedusteluissa ja kuljetustilauksissa: [email protected]

Myyntitiimimme palvelee rahtihintakysymyksissä: [email protected]