01.03.2018

Mikko Vihanto Varovan toimitusjohtajaksi 1.3.2018

Mikko Vihanto, MBA, BBA, (42 v.) on nimitetty Varova Oy:n toimitusjohtajaksi 1.3.2018. Pääomistaja ja edellinen toimitusjohtaja Pekka Laitinen keskittyy jatkossa hoitamaan hallituksen puheenjohtajan tehtäviä.

Mikko Vihanto on työskennellyt Varovassa eri toimenkuvissa jo pian 14 vuotta, mikä antaa vahvan pohjan perheyrityksen johtamiselle yrityksen kulttuurin ja arvot tuntien. Hän ottaa uuden tehtävän vastaan seuraavin ajatuksin:

”Varovan arvot ovat luotettavuus, joustavuus ja vastuullisuus. Näihin henkilöstön yhdessä määrittelemiin arvoihin haluan myös itse sitoutua. Ajattelen, että toimintamme lähtee luottamuksen rakentamisesta ja ylläpitämisestä suhteessa asiakkaisiimme, henkilöstöömme ja kaikkiin sidosryhmiimme.

Varovan käynnissä oleva kasvustrategia ulottuu vuoteen 2020. Sen teemoina ovat erinomainen laatu, asiakkaan ymmärtäminen, osaajien innostaminen ja uudistuminen. Strategian päämääränä on ilahduttava palvelukokemus. Haluamme olla luotettavin ja halutuin logistiikan asiantuntijakumppani Suomessa.

Otan innolla uuden mielenkiintoisen tehtävän vastaan Varovassa. Varova on vakavarainen perheyritys, jonka kehittämiseen omistajat ovat sitoutuneet pitkäjänteisesti. Uskon, että liiketoiminnassa päämäärätietoisuus ja pitkänäköisyys mahdollistavat kestävän kehityksen.

Tässä tehtävässä minua kiinnostaa erityisesti liiketoiminnan kehittäminen ja ihmisten johtaminen heidän potentiaalinsa ja vahvuuksiensa kautta.

Tunnistan, että meillä on osaava porukka, jolta löytyy näkemystä, kykyjä ja rohkeutta uudistua logistiikan palvelutehtävässä asiakasta huomioiden myös seuraavalle vuosikymmenelle.”

Pekka Laitinen jättää nykyiset tehtävänsä luottavaisena:

”Aloitin Varovassa kesätöissä jo 13-vuotiaana, joten olen työskennellyt Varovassa jo lähes puoli vuosisataa. Mikon ottaessa toimitusjohtajan tehtävän hoitaakseen siirryn levollisin mielin jatkamaan hallituksen puheenjohtajana jäädessäni pois päivittäisestä operatiivisesta toiminnasta.”